Nyheter

 • 2023-02-08

  Musicera, skapa och förstå - en musiklärares mantra

  Musicera, skapa och förstå är tre viktiga ord för Ingesundaren Henrik Bengtsson som idag jobbar som musiklärare i grundskolan. Många idag arbetande musiklärare har studerat vid Musikhögskolan Ingesund och av dem är Henrik som tog examen 2016. Idag arbetar han som musiklärare på grundskolan för årskurserna 4-9 i Trollhättan. Dessutom frilansar han ibland som musiker, dels själv men också tillsammans med sin fru som också studerat på Ingesund.

  Att få arbeta brett i sitt musiklärarjobb är viktigt för Henrik. Undervisningen handlar både om teori och praktik som Henrik ofta vill väva samman. 

 • 2023-02-02

  Upplev våra lokaler på Google!

  I höstas hade vi besök av den här lilla krabaten på Ingesund. Det är ingen rymdvarelse utan en kamera som tar bilder i 360-gradersformat för Google. Så nu kan du ta dig en tur i våra fina lokaler. Visste du att vi har sammanlagt 50 övningsrum, två konsertsalar, egen bistro och ett bibliotek? Varmt välkommen!

 • 2022-12-20

  Hallå där Tim Larsson, lärare på Musikproduktionsprogrammet vid Musikhögskolan Ingesund…

  …du är medkompositör till en låt i Melodifestivalen 2023 som heter ”Raggen går”…kan du utveckla den låttiteln lite?

  - Artisterna  Elov & Beny grundades 2008 och består av Mattias ’’Elov’’ Elovsson och Oscar ’’Beny’’ Kilenius. De hade en stor hit med ”Bubbel på balkongen” i somras och är uppe i 25 miljoner lyssningar på Spotify. Då killarna, precis som jag, bor i Örebro, sökte de upp mig och ville ha hjälp med lite affärsstrategi, om de ska skriva kontrakt med ett skivbolag och så vidare. Innan vi skiljdes åt frågade de om jag skulle kunna tänka mig att skriva en låt till dem.

 • 2022-12-12

  Hallå där Ylva Nilsson, VFU-handläggare för musiklärarprogrammet vid Musikhögskolan Ingesund…

  …musiklärarprogrammet inleder 2023 med att bjuda in programmets lokala lärarutbildare som tar hand om Musikhögskolan Ingesunds studenter under deras verksamhetsförlagda utbildning, VFU, till ett möte.

  Under träffen berättar ni om vad som förväntas av en lokal handledare. Kan du ge några exempel?

  - Det kan till exempel handla om att de ska stödja studentens utveckling till professionell musiklärare genom att uppmuntra, utmana och bedöma. Vidare ska de också observera studentens insatser och avsätta tid till strukturerade handledarsamtal. På det sättet kan de hjälpa studenten att reflektera över sina insatser och identifiera starka och svaga sidor.

 • 2022-11-28

  Ingesunds julkonsert lovar en värmande stund

  Så här i adventstid sjuder det av förberedelser på Musikhögskolan Ingesund inför skolans traditionsenliga julkonsert i Arvika Sporthall lördag 10 december. En bred repertoar med utlovas med stora och små ensembler samt soloinsatser i en gnistrande inramning.

  Konserten inleds, som sig bör med luciatåg, och bjuder sen som vanligt på en späckad kavalkad av julmusik av symfoniorkester, blåsorkester och mindre ensembler inom flera genrer. Inte minst framförs även den årligt återkommande jullåten som är skriven och producerad av studenter på Musikproduktionsprogrammet årskurs 1. Den heter ”Värm mina händer” och släpps på Spotify 9 december.

 • 2022-11-01

  Ny professor och hedersdoktor knutna till Ingesund

  Den 14 oktober firade Karlstads universitet Akademisk högtid. Under ceremonin installerades Carl Unander-Scharin som professor i musikalisk gestaltning, med inriktning klassisk sång och Leif Stinnerbom, Västanå teater, promoverades till hedersdoktor.

  Akademiska högtider och ceremonier har firats i vårt land sedan medeltiden. Vid Karlstads universitet är högtiden, som genomförs varje höst, formad så att den både bygger på universitetets kultur och samtidigt knyter an till den nationella och internationella universitetstraditionen.  I samband med högtiden promoverar vi doktorer och hedersdoktorer, hälsar nya professorer välkomna och delar ut medaljer och stipendier.